torstai 31. maaliskuuta 2016

Mitä mieltä olet?

Onko sinulla mielipide? Oletko varma, että mielipiteesi on oikea?

Demokratiassa http://hikipedia.info/wiki/Demokratia

oikea mielipide on sellainen, jota kannattavat 51 % ihmisistä. (Eivät he kaikki välttämättä ole samaa mieltä, mutta on vain kivempaa ja helpompaa olla voittajien puolella. Niin yksinkertaista se on. Menestyminen.)

Nyt on kuitenkin käynyt niin, että joitain tuosta 49 %:n vähemmistöstä on alkanut vituttamaan tilanne ja he ovat tuoneet sen esille julkisesti.

Se on virhe.

Elämästä muodostuu äärimmäisen haastavaa, jos sinulla on vääränlainen mielipide. Henkilö on saattanut virheellisesti luottaa siihen, että ihmisoikeudet on ratifioitu.

Se on jo toinen kohtalokas virhe.

http://www.ihmisoikeudet.net/

Suomessa jopa kansanedustaja voi ilmoittaa, etteivät ihmisoikeudet kuulu kaikille. (Laura Huhtasaari joulukuussa 2015).

Minä olen ymmärtänyt, että ihmisoikeudet luotiin osittain juuri siksi, että esim. pakolaiset ovat usein juuri näitä väärän mielipiteen omaavia "rikollisia", joiden on siksi paettava maastaan henkensä edestä.

Ei sotia, ei rajoja, kaikki ihmiset tulevat toimeen keskenään. Kaunis ajatus.

Mutta.

Niin kauan kuin lapset opetetaan jo päiväkodissa kilpailemaan keskenään ja pitämään puoliaan sekä manipuloimaan toisia lapsia (ja aikuisia) ja homma jatkuu läpi elämän, niin ihmisoikeudet ovat sellaisessa yhteiskunnassa sooo last season.  "Luusereille" ei ole sijaa muuten kuin korkeintaan tukiluukuilla ja muiden pilkan kohteena.

Amen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti