sunnuntai 7. elokuuta 2011

Lutkat ja hörhöt

Eurostolandiassa kaikki hyvin.

Tänään lutkat marssivat Helsingissä ja Tampereella. Arviolta n. 6000 henkeä, mukana myös ihania miehiä. Heitä on kuin onkin olemassa. Kiitos siitä heille.

http://www.youtube.com/watch?v=T5n4t3qOUYM

http://www.youtube.com/watch?v=IYf4zZYNYL0

Kansainvälinen tempaus sai alkunsa siitä, kun torontolainen poliisi varoitti naisia  pukeutumasta kuin lutkat välttyäkseen raiskaukselta.

Myös suomalainen poliisi sanoo, että omilla valinnoillaan voi vaikuttaa todennäköisyyteen joutua rikoksen uhriksi. Häiritsevän usein mainitaan alkoholi ja annetaan ymmärtää, että raiskattu nainen = alkoholisoitunut nainen.

Kun minut raiskattiin 16-vuotiaana neitsyeenä -15 asteen pakkasessa paksu talvitakki päällä illalla matkalla kotiin puukolla varustetun miehen toimesta, niin missähän se väärä valinta oli. Olisiko JO silloin pitänyt linnoittautua kotiin välttyäkseen näkemästä miehiä? Äiti kielsi kertomasta kenellekään, koska maineeni olisi mennyt, enkä olisi voinut mennä enää kouluun. Kammottavaa kyllä, äitini oli oikeassa. MINUN maineeni oli kysymyksessä, uhri on aina syyllinen.

Sitten on nämä hörhöt.

Hörhö siellä, hörhö täällä, joka puolella hörhö.

Norjan järkyttävien tapahtumien innoittamana poliisipäällikkö kehoitti ihmisiä tarkkailemaan toisiaan ja ilmoittamaan kaikki epäilyttävä NIMETTÖMÄNÄ poliisille. Kyllä poliisisetä/täti sitten hoitaa asian.  Miten olen tässä kuulevinani historian siipien havinaa. :(

Erikoisesti yksinäiset ihmiset ovat vaarallisia.

En ole pitkään pitkään aikaan käynyt lueskelemassa Suomi24 -keskustelupalstoja. Nyt käväisin, kun halusin tietää, mitä suoraa puhetta harrastavat sanovat viimeaikaisista tapahtumista. Sain hyvät naurut.

Eräs aloittaja antoi pitkän listan syitä, miksi hän pelkää yksinäisiä. Joku kysäisi, oliko hän hakenut ammattiapua fobiaansa. Toinen, nimimerkki Hyvin yksinäinen, kirjoitti 27.7. vastineeksi, että kaikella on puolensa. Saa kulkea rauhassa, kun kaikki pelkäävät ja väistyvät tieltä.  Bussiin astuessa on tilaa, kun muut pakkautuvat peloissaan bussin perälle. Jne. jne.

Kuitenkin väkivalta Suomessa liittyy useimmiten parisuhteeseen ja kaveripiireihin.

Tulin tässä eräänä päivänä bussilla Helsingistä Espooseen. Tämä keskustelu käytiin n. 3-vuotiaan pikkupojan ja vanhan tädin välillä:

Pikkupoika: Onko sinun kotona käynyt poliisi?
Täti:             Ei.
Pikkupoika:  Minunpa kotona on. Monta kertaa.
Täti:              ??
Pikkupoika:   Isä ja äiti riitelee niin paljon. Nyt isä ei asu enää kotona.

Psykologista sodankäyntiä ja elämää Suomessa 2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti